De bedste vinkøb fra Australien

Samtlige australske rødvine og australske hvidvine herunder er anmeldt til 5 ud af 6 stjerner af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet:

Nugan Riverina Durif 2009. Set hos vinikassevis.dk til 600 kr. for 6 stk.
Spændende mørke frugter i duften, let svampet, kirsebær, timian. En meget krydret vin velegnet specielt til grill. Bløde tanniner. Alkoholen brænder lidt i afslutningen. Pæn syre binder vinen pænt sammen. 5 ud af 6 stjerner.

First Drop Land of Hope 2012. Set hos philipsonwine.com til 960 kr. for 12 stk.
Vinhuset som især er kendt for sine tegneserie etiketter på vinene. En ligefrem saftig vin med brombær, krydderier og vanilje i smagen. Ikke specielt kompleks, men en crowd pleaser til grill mad. Pæn syre. En ultimativ grillvin.

The Dirty Hoe Shiraz 2012. Set hos Thewinecompany.dk for 450 kr. for 6 stk.
En vin fra det lidt køligere Clare Valley, hvilket giver mindre bagte vine og en højere syre. Kærnemælk og en fyldig koncentreret vin med brombær, peber, rosmarin. Pæn syre og stadig stramme tanniner. Lang men også tør afslutning. Til prisen ganske godt køb. 5 ud af 6 stjerner.

Wakefield Shiraz 2012. Set hos vinogvin.dk til 89 kr.
Fra det køligere Claire Valley kommer den Shiraz, som i farven er næsten sort og i udtrykket har et animalsk, blomstret udtryk. Blommer, brombær, masser af peber, røget pølse og violer i smagen. En flot stram syre og til prisen et ganske pænt glas som er sine fem stjerner værd.

d’Arenberg The dry dam Riesling 2012. Set hos eriksorensenvin.dk til 540 kr. for 6 stk.
Citron i duften. Syreholdig vin med citrus, limefrugt, grønne æbler i smagen. En stringent vin med en let spids men lang eftersmag.

Cottage Garden Chardonnay 2013. Set hos Vinoble til 59 kr.
En fyldig og ganske behagelig Chardonnay med en fin balance mellem frugt og fad. Masser af fersken, røde æbler, abrikos og vanilje. Pæn syre og lang frugtig afslutning. Får en ekstra stjerne for den attraktive pris.

Houghton Cabernet Sauvignon Shiraz 2012. Set hos Coop til 50 kr.
En fyldig og frugtig vin i den typisk oversøiske stil, hvor frugten næsten vælter ud af glasset. Brombær, krydderier og vanilje i smagen. Ikke en meget kompleks og stor vin, men til en halvtredser er det et forbandet godt køb.

Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz 2010. Set hos Skjold Burne til 599 kr. for 6 stk.
En sort vin med duft af violer, smag af sorte kirsebær, rødt kød, violer, kanel og et strejf vanilje. En fyldig vin men på den anden side elegant med en kniv skarp balance. Fem store stjerner.

Nugan Alfredo Black Merlot B-i-B, S.E. Australia.Set hos EURO SPAR på tilbud til 140 kr.
Ganske imponerende merlot med brombær, lakrids, mocca, peber og vanilje. Meget balanceret og med den modenhed som merlot får i det varmere Australien. Stadig elegant med en god syre. En vin som uden problemer vil baske flere bordeaux vine når vi befinder os under 80 kr.