Vores egne topanmeldte vine

Her følger en oversigt over vores helt egne topanmeldte vine. Dvs. rødvine og hvidvine (samt i nogle tilfælde hedvine som f.eks. Sherry, som vi elsker!), som alle er anmeldt til over 90 point ud af 100 mulige (den såkaldte “Parker-skala”). Alle vinene på siden her, repræsenterer vores helt eget og subjektive indtryk af vinene – og anmeldelserne står således også helt for egen regning!

 

Château des Tours, Vacqueyras 2006, Rhone, Frankrig: 95 point
En helt suveræn vin fra det sydlige Rhone. Lavet på 98% Grenache og en total smagsbombe med velintegreret saftig frugtsmag og en suveræn duft fyldt med modne lyse bær. Lang, elegant og behagelig eftersmag og en vin som vil være et perfekt match til juleanden, oksekød – f.eks. nyretapper (Hangersteak/Onglet). Årgang 2006 udsolgt, men 2007 er f.eks. set til 349 kr. hos Domaine Brandis. Den er hver en krone værd!

Casas Del Bosque, 2012 Pinot Noir, Chile: 93 point
Et virkelig godt glas vin til pengene – i et prisleje hvor alle kan være med. Tonsvis af bær (jordbær, hindbær) i næsen og en blid frugtrig smag. God, lang eftersmag. En vin på 100% Pinot Noir, som mange vil elske. Den går strålende til både mad og som vin på terrassen. Bliver endnu bedre efter dekantering i 1 times tid. Sætter langt de fleste røde Bourgogner i prislejet 100-250 kr. eftertrykkeligt til vægs.
Købt hos Philipson Wine til 49,95 kr. pr flaske v/ køb af 12 flasker.

Brazin, Old Vine 2011 Zinfandel, USA, 93 point
Næsten 100% Zinfandel (samt en smule Petite Syrah) fra Lodi, Californien. Solrig, powervin med fantastisk robusthed. Masser af både mørke bær og lakrids i eftersmagen. En kanonvin på 15%, som vil gøre sig rigtig godt til både julemaden og lidt mindre tunge retter som f.eks. vildt og kød fra Weber-grillen. Perfekt til en god bøf! Set til 149 kr. hos Kjær & Sommerfeldt.

Bear Creek 2012 Zinfandel, USA: 92 point
De kan noget med Zinfandel i Lodi, Californien – hvis man vel at mærke er til denne stil og vintype. Bourgogne-purister vil uden tvivl holde sig langt væk, men så er der så meget desto mere til os andre! Til skaldede 65 kr. pr flaske, er det her nemlig et rendyrket kup til prisen. Dette er en super velsmagende og kraftfuld vin, med masser af vanille og modne blommer i næsen. Den er noget nær det perfekte match til grillbøffen (ikke tilfældigt, at de også serverer den på MASH, hvor den efter sigende sælger som varmt brød). En Ribeye + et glas Bear Creek = ren lykke! Set til 65 kr. flasken hos Vintjenesten.dk