Anmeldelse: Bussola Ca’ Del Laito Ripasso Superiore 2012

Vores vurdering
  • 91%
    Anmeldelse af Bussola Ca' Del Laito Ripasso Superiore 2012 - 91%
91%

De flinke folk hos Youandwine.dk har sendt os nogle flasker vin til anmeldelse.

Vi vil løbende publicere anmeldelser af dem – vi lægger hårdt ud med den første af vinene (og sikke en start):

Bussola Ripasso Superiore Ca’ del Laito 2012

Et langt og fint navn, men vi kan heldigvis lige så godt komme med vores anmeldelse i helt kort form: vi er rigtig glade for denne vin!

En fuldkommen suveræn og velafbalanceret ripasso til 199 kr, som dog nemt tæver Amaroner til langt flere penge. Kort sagt: super value-for-money!

Vi kom den på karaffel med det samme og gav den ca. 30 minutters luft, før det første glas røg ned i et par store glas med god overflade; det her er vin, der fortjener luft! En virkelig smooth og elegant næse, pakket med mørk frugt, blommer og svesker. Tilmed lidt noter af cedertræ/tobak, læder og mørke kirsebær.

I munden folder den sig virkelig ud, og svigter på ingen måde det fornemme indtryk fra duften – tonsvis af behagelig velsmag. Rige mængder af både mørke kirsebær og frugt – glidende over i en virkelig skøn og fornem finish med svesker og lidt rosinpræg (og det er positivt – den mister aldrig balancen, som det kan ske for nogle Amaroner). Det er en vin, som virkelig fortjener noget godt kød – både oksekød og lam vil være fornemme ledsagere.

Bussola Ripasso Superiore 2012 er lavet på 40% Corvina, 45% Rondinella og 15% Molinara og lagret i 17 måneder på tonneaux. De 14,5% alkohol er fornemt integreret – ingen marmelade-bamse hér.

Ganske enkelt en strålende vin til prisen – 91 velfortjente point. Denne vin bør ingen Ripasso-elsker snyde sig selv for!

Set til 199 kr/fl hos Youandwine.dk